3 / 4

Noutati de la Sibex

Darius Cipariu (foto), directorul adjunct al Sibex, a explicat ca au in plan implementarea market-makerilor pentru toate produsele noi pe care le vor lansa.

Acest lucru nu inseamna ca toate produsele noi vor avea, implicit, si succes garantat. “Oficialii bursei de marfuri din Chicago ne spuneau ca acolo se implementeaza anaual 10.000 de produse, din care doar 10 merg bine”, a explicat Teodor Ancuta.

In acest sens, oficialii bursei sibiene au mai spus ca sunt in discutii avansate cu doua banci mari pentru a deveni market-makeri pe contractele euro/ron.

O alta noutate pe care operatorul o pregateste este implementarea procesului de livrare fizica pentru contractele futures pe actiunile Sibex,

“Avem sub administrare activul support si putem livra actiunilor investitorilor care aleg aceasta optiune. Modelul va fi implementat in cateva luni, dupa modificarea regulamentului”, a mai spus Cipariu.

De curand, Sibex a lansat aplicatia pentru telefonul mobil, in care investitorii pot vedea cotatii in timp real.

De asemenea, vineri, bursa va anunta un campionat de tranzactionare pe futures, impreuna cu Tradeville, la care vor participa cele mai mari centre universitare din tara. Concursul va fi promovat de acum, insa va incepe odata cu anul universitar 2010-2011.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri