3 / 4

Bursa din Viena - Cifre

Bursa din Viena are o capitalizare de 83,3 miliarde euro, 92 de membri (din care 51 internationali), 3 sisteme electronice, 121 de actiuni, 2.672 obligatiuni si 1.380 de certificate warrant. De asemenea, mai sunt listate 2.471 de certificare, 22 de ETF-uri, 266 de fonduri de investitii si 45 de indici.

Media zilnica a tranzactiilor a fost de 313,63 milioane de euro in luna aprilie, a explicat Florin Burnar, regional manager international business development Wiener Boerse.

Lucian Albulescu, analist financiar la KBC Securities, spune ca unul din cele mai importante avantaje ale pietei vieneze este ca se ruleaza volume mari si investitorii se pot concentra mai mult asupra trendurilor si a pretului decat asupra momentului in care lichiditatea este suficienta.

De asemenea, spread-urile bid/ask mai mici permit reducerea costurilor de tranzactionare, altele decat comisioanele, iar relevanta preturilor creste pe masura ce creste si lichiditatea (reducerea impactului window-dressing).

Investitorii vor avea acces la companii din sectoare economice deja reprezentate pe bursa locala sau pentru care exista deja expunere la nivel de portofoliu.



Sursa grafic: Bursa din Viena

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri