1 / 6

Listarea BVB, un pas inainte pentru piata de capital

Desi listarea nu se va realiza printr-un IPO, ci prin intermediul unei oferte secundare de vanzare, Bursa ca operator de piata va castiga un nou emitent si capitalizare in plus.

“Cred ca indiferent de momentul listarii este un lucru pozitiv, iar impactul se va resimti pe termen lung. Va deveni o companie mai dinamica, deoarece presiunea actionariatului va fi mai puternica”, a declarat Eugen Voicu (foto), CEO Aviva Investors Romania, pentru Wall-Street.

Silviu Enache, sef al departamentului de piete de capital in cadrul Volksbank, este de parere ca listarea va fi primita bine ca plasament si trebuie avute in vedere si potentialele colaborari, fuziuni pe care BVB ar putea sa le aiba cu alte burse din regiune.

“BVB este un emitent de calitate, cu guvernanta corporativa, cu perfomanta financiara stabila, capitalizarea stabila si destul de lichid. Bursa a fost o institutie profitabila in vremurile bune si mai putin bune, are vizibilitate si o stabilitate financiara”, considera Iulian Panait, analist la KTD Invest.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri