3 / 4

O vara agitata pe piata de capital

Ambii brokeri consultati de Wall-Street se asteapta la o vara agitata pe bursa, date fiind incertitudinile din plan extern si intern.

“Nu cred ca mai putem vorbi de o vara linistita deoarece va fi o perioada plina de evenimente importante care vor marca evolutii destul de volatile si atunci investitorii nu-si mai permit ca in anii trecuti sa stea linistiti in aceasta perioada”, a declarat Gabriel Necula.

In acelasi timp, bursa romaneasca va continua sa fie dependenta de evolutiile pietelor straine, deoarece investitorii urmaresc si reactioneaza foarte fidel la aceste evolutii, iar in putinele momente cand contextul intern primeaza acestia tot pastreaza un ochi pe extern, a mai spus Necula.

Pe de alta parte, Andrei Radulescu sustine ca bursa romaneasca s-ar putea decupla de pietele internationale numai in masura in care vor interveni surprize semnificative in ceea ce priveste politica bugetara, dar si climatul politic.

“Mai mult, pe termen scurt se adauga si riscul social. Situatia macroeconomica nu se va ameliora pe termen scurt, ceea ce determina mentinerea unui nivel ridicat pentru riscurile politic si social. Totodata, trebuie mentionat faptul ca marea majoritatea a companiilor vor resimti (in sens negativ) masurile de austeritate recent adoptate de Guvern (si deci bugetele pe acest an vor trebui revizuite)”, a explicat analistul Target Capital.
Astfel, teoretic, piata interna de capital va contiua sa fie puternic corelata la bursele internationale (cu un grad mai ridicat de amplitudine), insa nu este exclus sa asistam la o decuplare de pietele externe.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri