3 / 4

"FMI ne-a salvat de la colaps, dar ne tine pe masa de tortura"

Directorul departamentului piete de capital al ING Bank, Florin Ilie (foto), crede ca majorarea taxelor mai devreme decat ne asteptam este o solutie rapida, care vine din cauza lipsei de masuri anti-criza ce trebuiau luate inca de anul trecut.

“Toti ne asteptam ca la un moment dat taxele sa creasca, ca plata a faptului ca nu s-a facut nimic si s-a tot asteptat ca lucrurile sa se rezolve de la sine. Clasa de mijloc din Romania va plati din nou facturile Guvernului Roman. Aceasta situatie este un rezultat al politicii guvernamentale slabe”, a declarat Florin Ilie, pentru Wall-Street.

In opinia sa, chiar daca FMI va amana o vreme acordarea transei, dupa aplicarea “nefericitelor” masuri, Romania va primi banii.

“Din cauza banilor de la FMI, Guvernul a mai dormit un an pe banii nostri. Chiar daca acest acord a fost o masura necesara, Guvernul s-a folosit de ea sa mai astepte un an. Desi FMI ne-a scapat de la un colaps, acum ne tine pe masa de tortura”, a mai spus Ilie.

Bursa de Valori Bucuresti a avut vineri o evolutie puternic negativa, ca urmare a deciziei Curtii Constitutionale, ce a generat un val de incertitudini in piata. Indicele financiar BET-FI a pierdut ieri aproape 10 procente, piata avand o lichiditate ridicata, comparativ cu media ultimelor luni.

“Cred ca pe termen scurt, Bursa va fi afectata de aceasta situatie si va da semne de slabiciune in primul rand cauza incertitudinii. Si cand se adopta o masura, fara sa fie respinsa de CCR, tot planeaza incertitudinea. La noi si cand se vrea nu se poate. De asemenea, o majorare a impozitelor si taxelor ar fi o lovitura pentru companii si pentru valoarea acestora de piata”, sustine Ilie.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri