2 / 4

Batalia cu bancile. Arma secreta - internetul

Desi contextul economic actual nu este tocmai favorabil cresterii apetitului pentru investitii, piata fondurilor mutuale este una in ascensiune.

„Dezvoltarea acesteia depinde de inovatia, eforturile si performanta participantilor la acest sistem, de potentialul de crestere economica si de dezvoltarea pietei de capital locale atat prin cresterea rolului acestui segment ca parte integranta in sistemul financiar local, cat si prin atragerea unui numar mai mare de investitori activi in instrumentele financiare oferite de bursele locale”, considera directorul adjunct al Intercapital Investment.

Pe aceasta piata inca mica, dar in crestere, administratorii de fonduri care fac parte din grupuri bancare au un avantaj important in fata celor independenti, prin sistemul de distributie. [Cum isi impart bancherii 90% din piata de asset management]

„Competitia, mai ales intr-o industrie atat de redusa, este totusi benefica si sper ca impreuna cu ceilalti administratori sa ducem o lupta si sa atragem atentia asupra acestei industrii”, a mai spus Gheorghe.

O arma importanta in aceasta lupta este oferirea de servicii de investitii in fonduri prin intermediul internetului. Intercapital Investment Management este al doilea SAI din Romania care utlizeaza acest serviciu, dupa Aviva Investors.

„Evident ca societatile de administrare care au un grup bancar in spate beneficiaza in acest moment de o forta de vanzare mai mare, insa acest lucru poate fi compensat in timp de societatile de administrare independente prin serviciile oferite. Personal, ma astept ca in timp numarul de operatiuni in relatia cu SAI realizate prin intermediul internetului sa creasca pana la o pondere de jumatate din numarul total de operatiuni. In acest moment, prin platforma online, oricine si de oriunde poate investi in fondurile administrate de noi”, a explicat directorul adjuct al SAI-ului.

Lansarea platformei online a venit din procesul de dezvoltare al firmei si din incercarea de a anticipa nevoile clientilor.

Andreea Gheorghe se asteapta ca numarul de administratori ce vor apela la asemenea platforme online sa creasca in viitor.

“Cred ca cel mai bun exemplu in acest sens sunt platformele online folosite de societatile de brokeraj, care de asemenea au dezvoltat astfel de servicii in timp, o mare parte din operatiunile realizate de clientii acestora avand loc prin acestea”.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri