2 / 5

Primele produse, de joi la BVB. Vor avea succes?

Produsele structurate emise de Erste Bank Group vor intra la tranzactionare de joi la Bursa de Valori Bucuresti, fiind primele instrumente de acest fel din piata de capital romaneasca.

Produsele sunt de natura certificatelor index si a celor turbo si vor avea ca activ suport petrol, aur si indicele DAX, al bursei germane.
Produsele de tip indice emise de Erste Group vor avea ca suport activ indicele DAX (EBDAX) si vor fi in euro, iar in cazul instrumentelor pe aur (EBGLD) si petrol – wti light sweet (EBWTI) vor fi in dolari.

In cazul certificatelor turbo, acestea sunt de tip long si au ca activ suport indicele DAX (EBDAXTL1), aur (EBGLDTL1) si petrol (EBWTITL1).

Aceste instrumente vor fi si short tot pe indicele DAX, aur si petrol.

Orarul de tranzactionare a segmentului de produse structurate au acelasi program ca si piata reglementata a BVB. Blocul de tranzactionare este de 1 unitate, iar pasul de pret este de 0,01.

Citeste mai multe aici

Produsele structurate au fost primite foarte bine de investitorii autohtoni, listarea in 2009 a OTP WiseRO si OTP Green Energy incheindu-se cu succes.

Intermediarul celor doua oferte, Intercapital Invest, si administratorul celor doua fonduri OTP Asset Management au reusit sa vanda 44.739 unitati WRO in valoare de 8.947.800 RON (795 de ordine de subscriere) respectiv 43.583 unitati GRE in valoare de 8,8 milioane lei (numarul total de subscrieri validate in oferta publica a fost de 701).

Lichiditatea celor doua fonduri este destul de buna avand in vedere numarul relativ ridicat de investitori care au cumparat unitati in singurele IPO-uri ale anului 2009 de la BVB.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri