2 / 4

Strategii castigatoare in S1

2010 este deja al treilea an de criza pentru bursa. Insa evolutiile au fost diferite de la un an la altul. Astfel, in prima parte din 2009 se puteau vedea minime locale si primele semnale de revenire, oferind posibilitatea speculatorilor si investitorilor sa reintre in piata.

Insa primele luni din acest an au adus o continuare a trendului ascendent de anul trecut.

“Daca ne uitam la lichiditatea pietei, putem spune ca prezenta speculatorilor in piata este usor in crestere in acest an sau, eventual, putem spune ca strategia investitionala a acestora este mult mai agresiva (cu detineri mai scurte raportate la unitatea de timp)”, a explicat Adi Lupsan.

In opinia sa, investitorii care au mizat pe o crestere a pietei in primele patru luni si au iesit din piata sunt cei care au avut pana acum cele mai mari beneficii.

“In prima jumatate a anului cel mai bine au mers investitiile care se bazau pe un risc mai ridicat, deoarece au oferit randamente foarte bune. Speculatiile pe termen mediu au fost castigatoare, iar starea generala a pietelor externe a contat foarte mult in atitudinea de tranzactionare”, crede Gabriel Necula (foto).

Piata bursiera este pe un trend descendent, in acest moment. Probabil ca la un moment dat pe parcursul verii va mai fi un moment bun de cumparat pentru a miza pe un nou trend ascendent de cateva luni.

“Strategia reintrarii in piata pentru cateva luni investitionale mizand pentru un trend pozitiv mediu pare sa fie pentru 2010 cea mai eficienta. Iar aceasta strategie va functiona si pentru urmatoarele luni din 2010”, a mai spus Lupsan.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri