3 / 4

Ce urmeaza in a doua parte a anului?

Gabriel Necula, de la Prime Transaction, crede ca, in a doua parte a anului, miza ar trebui sa fie pusa pe strategii speculative in care se cumpara pe scaderi mari si se vinde pe crestere.

“Cred ca vom asista la o a doua jumatate a anului destul de grea si cu elemente imprevizibile, de aceea e destul de greu sa faci o strategie pe termen lung pana cand nu se ved semnale mai clare. Deocamdata, avem doar impresii ale analistilor, inca nimic concret”, a explicat brokerul Prime Transaction.

Astfel, el anticipeaza o evolutie oscilanta a bursei, insa nu poate preciza daca va fi vorba de un trend ascendent, cel putin pana cand nu vom vedea schimbari majore in asteptarile pietei cu privire la evolutia macroeconomica mondiala.

“Investitorii vor prefera sa speculeze evolutiile oscilante si nu sa investeasca pe termen lung, desi probabil aceasta va fi o carte castigatoare peste 1-2 ani avand in vedere preturile foarte reduse din acest moment”, a conchis Necula.

In acelasi timp, Adi Lupsan nu crede ca vom vedea schimbari majore in a doua parte a anului comparativ cu primul semestru. Chiar daca bursa este in acest moment pe cea mai importanta corectie de la debutul cresterilor din primavara lui 2009, este posibil sa avem surpriza cresterilor in urmatoarele luni.

“Volatilitatea va ramane ceea mai importanta caracterisitica si pentru a doua jumatate a anului curent. Sentimentul de teama va reveni in forta in urmatoarele luni. Pietele globale vor inregistra cea mai importanta depreciere de la reluarea cresterilor din 2009. Aceasta teama care se va amplifica in urmatoarele luni va face ca investitorii sa nu vada noile oportunitati legate de perspectivele legate de pret”, explica Lupsan.

Mai mult, pe un trend descendent si pe o scadere a lichiditatii speculatorii isi vor pierde curajul reintrarii in piata. “Si, bineinteles, cum se intampla de obicei, vor fi putini care vor reintra in piata in preturile de minim, pe care cu siguranta le vom revedea in urmatoarele luni”, crede directorul adjunct al Intercapital.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri