3 / 4

Extindere in regiune dar focus pe teritoriu

De curand, firma de brokeraj a deschis doua companii cu aceeasi activitate in Serbia si Bulgaria, ca urmare a constatarii unui interes crescut a clientilor de acolo pentru piata romaneasca.

Astfel, compania Tradeville din Bulgaria functioneaza de 3 luni iar cea din Serbia de 6 luni. De asemenea, de cateva luni brokerul a deschis o prima agentie teritoriala, la Cluj, tendinta pe care vor sa o continue si in urmatoarele luni, in mai multe orase.

Extinderea regionala nu este un focus in urmatoarea perioada, consolidarea pozitiei in Romania fiind mult mai importanta.

Tradeville nu tranzactioneaza pe bursa in nume propriu, prin cont “house”, singurele venituri fiind din comisioane, de pe Bursa romaneasca dar si din strainantate. Pentru piata locala, comisioanele percepute variaza intre 0,3 si 1%, in timp ce pentru bursele straine acestea variaza in functie de costurile aferente.

In primul semestru, Tradeville a ocupat locul 14 din cei 68 de intermediari active la Bursa de Valori Bucuresti, cu un rulaj total de 240,8 milioane de lei. La Bursa din Sibiu, brokerul este printre cei mai activi, ocupand primul loc in ierarhia intermediarilor, atat in 2009 cat si luna trecuta.

Dupa primul semestru, Tradeville se plaseaza pe locul 14 din cei 68 de intermediari de la BVB, cu un rulaj de 240,8 milioane lei, iar la Sibex este una dintre cele mai active firme de brokeraj.

Casa de brokeraj este controlata de Andrei Siminel, care detine indirect, prin intermediul Annaliesse Investments Limited, 95% din titlurile Tradeville. Siminel este membru in Consiliul de Administratie al BVB si director general al New Century Holdings Advisors, compania care adminstreaza fondul de investitii Broadhurst Investments.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri