3 / 4

Radulescu, Target Capital: Am putea vedea noi maxime in 4-5 ani

Teoretic, daca indicii ar creste cu 100% in fiecare an, in 2 ani s-ar intoarce la maximele istorice.

Practic, este mai greu de spus, considera Andrei Radulescu (foto), senior analyst la Target Capital.

“Cred ca intr-un orizont mediu de ciclu economic de cel putin 4-5 ani este posibil sa mai vedem acele valori. Nimeni nu poate previziona cu exactitate, pentru ca sunt inca foarte multe incertitudini. Daca situatia economica interna si externa se va stabiliza, vom vedea influxuri de capital in emitenti, atat investitionale cat si speculative”, a explicat Radulescu.

Analistul nu vede sanse ridicate ca investitorii sa intre la cumparare pe termen mediu si lung, din cauza dezechilibrelor importante din zona finantelor, a economiei mondiale si romanesti.

“Inca planeaza incertitudinile si oamenii sunt in expectativa, intrand in piata doar pe stiri si speculatii. Pe plan intern, situatia economica este in continuare critica, desi sunt voci care neaga acest lucru. Trebuie sa fim precauti in interpretarile declaratiilor, mai ales ca ele pot fi contrazise de la un moment la altul de evolutiile din piata”, a explicat Radulescu.

Pe langa aceste ipoteze, mai exista si scenariul in care economia mondiala ar putea intra intr-o perioada de stangare pentru urmatorii 10 ani. “In acest context, posibilitatea sa vedem din nou acele maxime este tot mai indepartata”, a mai spus analistul Target Capital.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri