2 / 4

Statul nu are instrumente legale prin care sa refuze plata partiala a obligatiunilor

"OUG 118 are natura juridica a unei legi de exceptie cu caracter individual, este data pentru Rompetrol. Regulile dintr-o astfel de lege pot fi oricand derogatorii de la dreptul comun. Iata de ce in acest act normativ s-a prevazut dreptul de a opta el, Rompetrol, si nu titularul creantei, fie pentru conversie, fie pentru rascumparare. Caracterul special al momentului si al scopului OUG a creat acest drept special. Conversia si rambursarea sunt modalitati legale. Sapte ani e o perioada mare. Initial erau 20 de ani", a afirmat Ana Diculescu Sova (foto), avocata a casei de avocatura NNDKP.

Ea a explicat ca Statul nu are instrumente legale prin care sa refuze plata partiala a obligatiunilor.

“Statul a dat grupului Rompetrol contul unde poate plati obligatiunile cu cateva zile inainte de a introduce actiunea in justitie”, a mai declarat Sova.

Surse guvernamentale citat de Mediafax au declarat anterior ca Ministerul Finantelor a bugetat la rectificare venituri de 350 de milioane de lei din plata datoriei Rompetrol scadenta in luna septembrie, dar va insista la negocieri pe achitarea intregii sume datorate, avand mandat sa mearga in justitie.

Potrivit acestora, statul sustine in justitie ca stingerea datoriei se poate face ori prin achitarea sumei, ori prin conversie in actiuni, dar nu prin ambele variante.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri