3 / 4

Traseul unui SAI: independenta, fond de investitii, partener strategic

Eugen Voicu isi va pastra functia de director general al companiei, pozitie pe care o ocupa de la infiintare.

La nivel de management, Eugen Voicu va ramane CEO-ul companiei si Horia Gusta devine directorul general adjunct. Si Razvan Rusu, directorul de investitii al companiei, va intra in board-ul noului SAI.

Tranzactia anuntata nu va afecta structura companiei si nici componenta echipei.

Eugen Voicu a infiintat societatea de administrare a investitiilor Certinvest in anul 1994, lansand in acelasi an si primul fond de investitii, actualul Capital Plus (pe atunci Credit Fond).

In decembrie 2003, pachetul majoritar al companiei a fost cumparat de Fondul Romano-American de Investitii (RAEF). In noiembrie 2007, compania a fost achizitionata de grupul international de origine britanica Aviva.

In septembrie 2008, societatea de administrare Certinvest si-a schimbat numele in Aviva Investors Romania, alaturandu-se celorlalte companii de administrare a investitiilor din cadrul grupului Aviva pentru a forma reteaua internationala Aviva Investors.

Compania are in prezent 55 de clienti cu portofolii administrate individual, cel mai important avand 1,5 milioane de euro.

Aviva Investors administreaza opt fonduri de investitii si avea la sfarsitul lunii august active 75,3 milioane lei si avea o cota de piata de 1,44%.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri