4 / 5

Este o bataie de joc la adresa celor care cred in piata romaneasca

Octavian Molnar (foto), directorul general adjunct al firmei de brokeraj IFB Finwest si membru in Consiliul de Aministratie al Bursei de Valori Bucuresti, spune ca administratorii Depozitarului Central care au aprobat luni lansarea sistemului extrabursier de tranzactionare OTC au urmarit doar interese personale, nu dezvoltarea pietei de capital.

"Cei care au votat sunt actionari ai BVB. Sunt cei care au urlat totdeauna ca nu crestem piata, insa ei si-au urmarit astazi doar interesul propriu. Au votat ca sa isi transfere actiunile in afara Romaniei si isi bat joc de piata romaneasca. E o bataie de joc la adresa actionarilor si a celor care au crezut in piata romaneasca", a spus Molnar pentru Mediafax.

El considera ca tranzactiile pe OTC (Over The Counter) vor fi efectuate la preturi inferioare celor de la bursa, astfel ca statul va incasa impozite mai mici.
Serviciul de decontare a transferurilor extrabursiere a fost lansat de Depozitarul Central in luna februarie a anului trecut, dupa ce la finele anului 2008 a primit aprobarea din partea Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare.

Depozitarul va transmite in fiecare zi BVB o lista cu tranzactiile OTC care s-au derulat prin sistemul sau, iar aceasta va fi publicata de operatorul de piata.

Sursa foto: www.bvb.ro

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri