3 / 4

Estimari pentru lunile urmatoare

Pentru perioada urmatoare, o crestere spectaculoasa a lichiditatii este greu de vazut, atata timp cat se vor mentine incertitudinile.

„Inclin sa cred ca vom asista la alternare, fara o tendinta clara. Putem vorbi doar de riscuri ridicate. Chiar daca vor fi aprecieri, acestea nu vor fi de durata, ci doar ca in primavara acestui an, cand preturile s-au umflat si apoi in cateva sedinte au scazut brusc si, dramatic, as spune. Ramane de vazut ce se va intampla in plan bugetar si politic, cum va arata noul acord cu FMI si daca statul va reusi sa onoreze datoriile in ultimele luni ale anului. Daca nu se va ajunge la anarhie sau faliment!”, a declarat Andrei Radulescu.

Deocamdata, starea de asteptare si incertitudinile continua, in conditiile unor riscuri externe destul de ridicate.

Specialistii consultati de Wall-Street evita sa faca estimari pentru urmatoarele luni, cel putin pana apar datele macroeconomice din marile economii si rezultatele companiilor din SUA si UE aferente trimestrului III 2010.

“Cu aceste informatii vom putea sa ne cream asteptarile pentru perioada urmatoare. Cred ca acesta poate sa fie declicul de care avem nevoie pentru a iesi din perioada de range. Momentan se vede doar incertitudine si teama, dar credem ca odata cu inceputul lunii octombrie se va vedea o directie mai clara. Personal sunt optimist in privinta trendului si consider ca exista premise pentru ca informatiile micro si macro economice din luna octombrie sa ofere motive pentru o evolutie pozitiva”, a explicat Gabriel Necula.

Nicu Grigoras sustine ca, in acest moment, suntem intr-o noua etapa a trendului ascendent, de reasezare a preturilor, etapa in care evaluarile ajung din urma evolutia indicilor sau altfel spus estimarile pozitive care au sustinut prima parte a trendului ascendent vor trebui sa fie confirmate de rezultatele activitatii economice. In opinia sa, aceasta etapa va fi dominata de o volatilitate mai redusa a pietelor dar si de volume de tranzactionare mai scazute.

“Pana la finalul acestui an cel mai probabil scenariu din punctul meu de vedere este cel de continuare a cresterilor moderate. In lipsa unor noi companii venite la cota bursei volumele nu pot creste considerabil in urmatoarele luni. Daca se va confirma un trend ascendent pe termen mediu si scurt, cresterile nu cred ca pot fi la fel de ample ca cele din perioada martie 2009- aprilie 2010”, a mai spus brokerul Intercapital.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri