2 / 5

M&A: Focus pe utilitati si productie/consum

Cu doua tranzactii intermediate in primul semestru – in valoare de 15,95 milioane de dolari, Balkan Advisory Company (BAC) ocupa locul 7 in clasamentul consultantilor de M&A.

Bebov spune ca are incredere in potentialul pietei de fuzuini si achizitii din Romania, numai prin simplul fapt ca BAC Investment Romania a avut activitate in acest an.

“In ce priveste situatia din regiune, mai multe guverne, ca de exemplu cel din Serbia, au retras mai multe privatizari din piata in ultimii trei ani si au redus gradual propriile asteptari privind evaluarea preturilor”, a explicat managing directorul BAC.

In opinia sa, am putea vedea semne de revenire a tranzactiilor anul viitor sau in prima parte din 2011.

Un factor incurajator in acest sens este ca vanzatorii atat din sectorul public cat si din cel privat au realizat ca lichiditatea imprumuturilor bancare este ingrijoratoare si cumparatorii de active sunt departe de evaluarile din 2006-2007.

“Prin urmare, poate diferenta dintre asteptari si realitate este mult mai mica, lucru ce poate duce la tranzactii M&A, in curand”, sustine Bebov. Focusul principal in tranzactii, pe viitor, va fi in sectorul energetic, al utilitatilor si in telecom.

Ca diferenta, managerul spune ca multe companii prefera Romania pentru ca are o populatie mai mare, in timp ce Bulgaria este cautata de cei care isi doresc o pozitie strategica (tara fiind situata chiar in centrul Balcanilor).

La capitolul asemanari intre cele doua piete, Bebov remarca faptul ca atentia investitorilor este concentrata pe companiile de utilitati si de productie/consum.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri