2 / 5

Companiile in care va investi iFond Gold

Intercapital Investment Management a anuntat ca iFond Gold va investi in 7 companii de exploatare aurifera din mai multe tarii ale lumii. 40% din active vor merge in actiunile Gabriel Resources Ltd., 20% la European Goldfields Ltd si restul de 40 de procente se va imparti in alte companii din acelasi domeniu.

„Pretul aurului a crescut foarte mult in ultimii ani, cererea ajungand sa fie mai mare decat oferta existenta. Pentru diversificarea riscului, iFond Gold va investi in mai multe companii ce au ca activitate exploatarea zacamintelor de aur din diverse tari”, a explicat Razvan Pasol (foto), managerul Intercapital Invest.

Gabriel Resources Ltd. opereaza cea mai importanta exploatare aurifera din Romania si una dintre cele mai mari din Europa, respectiv Rosia Montana, prin intermediul companiei Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), companie infiintata in 1997, detinuta de Gabriel Resources cu o pondere de 80,46%, Mindvest Deva cu 19,31%, precum si alti actionari minoritari cu 0,23%, se arata in prospectul de oferta.

Gabriel Resources este listata la Toronto Stock Exchange (TSX), cu simbolul GBU. Actionarii semnificativi ai Gabriel Resources sunt Paulson%Co, cu 17,96%, Electrum Strategic Holding LLC cu 17,96%, Newmont Canada Ltd cu 14,7 procente si BSG Capital Group cu aproape 9 procente, conform datelor Bloomberg.

„Conform siteului ofocial al companiei, estimarile RMGC prevad rezerve estimate de 214,9 milioane tone cu continuturi medii de 1,46g/t aur si 6,9g/t argint, reprezentand 10,1 milioane uncii (314 t) aur si 47,6 milioane uncii (1.480 t) argint”, se arata in prospectul de oferta al iFond Gold.
In prezent, proiectul Rosia Montana se afla in stadiul de obtinere a avizelor.

European Goldfields Ltd. este una dintre companiile cu cele mai importante exploatari aurifere active din Uniunea Europeana, evaluate la aprox. 10 milioane uncii aur. Compania detine trei proiecte importante, situate in Romania (proiectul Certej), Grecia si Turcia. Compania este listata la Toronto Stock Exhange (TSX) cu simbolul EGU. Actionarii semnificativi sunt Aktor Construction, cu 19,44%, Blackrock Inc ce detine 10,78%, Koutras Dimitrios cu 5,88%.

European Goldfield a obtinut dreptul de exploatare a zacamintelor de minereuri estimate la 2,4 milioane uncii de aur si respectiv 17,3 milioane uncii argint situate la Certej in muntii Apuseni, la aproximativ 12 km de Localitatea Deva.

Compania detine 80% din proiectul dezvoltat la Certej prin compania Deva Gold SA, proiect ce se afla deocamdata in curs de obtinere a avizelor.

De asemenea, European Goldfields detine cele mai importante zacaminte aurifere situate in Grecia (Olympias si Skouries), proiecte in cur de dezvoltare, iar recent a facut achizitii ale unor campuri aurifere situate in Turcia (Ardala), au explicat specialistii Intercapital.

New Gold Inc. are o expunere globala si detine proiecte aurifere importante in tari precum Statele Unite ale Americii, Mexic si Australia, precum si achizitii noi ale unor zacaminte aurifere importante in Canada si Chile. Compania este listata la New York Stock Exchange (piata NYSE Amex), simbol NGD, precum si la Toronto Stock Exchange (TSX), simbol NGD.

Cele mai importante exploatari miniere ale companiei sunt situate in Mesquite/Statele Unite, Cerro San Pedro/Mexic si Peak Mines/Australia, cu rezerve aurifere estimate la 4,5 mil. uncii, si in New Afton/Canada si El Morro/Chile, cu rezerve aurifere estimate la peste 3 mil. uncii.

Novagold Resources Inc. este o companie implicata in cele mai importante exploatari de minereuri localizate in nord-vestul continentului american.

Din 1998 compania a dezvoltat o serie de proiecte (detinute in proportie de 50%) in doua dintre cele mai importante zacaminte de aur si cupru din lume, Donlin Creek si Galore Creek, precum si proiectele aurifere Rock Creek, si minele din Ambler cu detineri de cupru, zinc, aur si argint (detinute in proportie de 100%). Compania este listata la New York Stock Exchange (piata NYSE Amex), simbol NG, precum si la Toronto Stock Exchange (TSX), simbol NG.

Alamos Gold Inc. are exploatari aurifere importante in Mexic si Turcia si detine peste 30.000 hectare in tinutul Salamandra localizat in nord-vestul Mexicului, incluzand minele Mulatos precum si alte potentiale exploatari. Exploatarile au inceput in aprilie 2006 si reprezinta astazi una dintre minele cu cele mai reduse costuri de exploatare din lume. Compania este listata la Toronto Stock Exchange (TSX), simbol AGI.
In ianuarie 2010, compania a achizitionat drepturile de exploatare a unor zacaminte aurifere in nord-vestul Turciei. Minele Agi Dagi si Kirazli urmeaza sa intocmeasca studiile de fezabilitate estimate a fi finalizate in primul trimestru din 2011.

Allied Nevada Gold Corp. este o companie de exploatare a zacamintelor aurifere localizate exclusiv in Statele Unite ale Americii. Detine 100% din Minele Hycroft localizate in Nevada. Compania este listata la New York Stock Exchange (piata NYSE Amex), simbol ANV, precum si la Toronto Stock Exchange (TSX), simbol ANV.

Yamana Gold Inc. detine exploatari importante in America Latina in tari precum Brazilia, Chile, Argentina, Mexic si Columbia. Compania detine minele Chapada, El Penon, Gualcamayo, Jacobina, Minera Florida, Fazenda Brasileiro, Alumbrera precum si proiecte potentiale aurifere in C1 Santa Luz, Ernesto/Pau-a-Pique, Pilar sau Mercedes. Compania este listata la New York Stock Exchange (piata NYSE Amex), simbol AUY, Toronto Stock Exchange (TSX), simbol YRI, precum si pe London Stock Exchange (LSE), simbol YAU.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri