5 / 6

Estimarile pentru rezultatele din T4 si cele de final de an sunt rezervare

“Faptul ca avem indicatori mai buni decat in alte trimestre nu indica faptul ca economia a iesit din criza la nivel global. Avand in vedere evolutia din primele noua luni nu intrevad o evolutie extraordinara in ultimul trimestru. Unele societatii o sa incerce sa-si salveze situatia pe care o au, nu neaparat cu situatia din 2009 si fata de bugetul pe acest an”, sustine Marcel Murgoci, director de tranzactionare la Estinvest.

Radulescu se asteapta ca societatile cu expunere pe export sa-si continue evolutia pozitiv, insa cele care depind de cererea interna sa resimta si in urmatoarea perioada procesul de consolidare bugetara.

“Cu toate acestea, daca climatul extern nu se va deteriora semnificativ in trimestrele urmatoare, iar procesul de ajustare bugetara va fi realizat cu succes, economia interna ar putea atinge varful crizei (punctul minim din ultimii ani) la inceputul anului 2011. Cu alte cuvinte, am putea asista in trimestrele urmatoare la o reducere a ritmului de evolutie a exporturilor si o atenuare a contractiei interne”, considera analistul Target Capital.

Andreea Gheorghe afirma ca estimarile pentru o revenire economica sesizabila in urmatoarele 12 luni raman rezervate, anul 2011 fiind un an pentru care estimarile de crestere economica sunt usor peste 0%.

Primele semnale de crestere economica sesizabila le vor da bancile, prin revenirea creditarii companiilor si populatiei si prin stagnarea si/sau imbunatatirea indicatorului de credite neporformante in total, dar si sectorul imobiliar/constructii, cresterea anticipatiilor pentru perioada urmatoare putand duce la cresterea tranzactiilor in acest sector si la stagnarea scaderii valorii proprietatilor imobiliare.

“Toate acestea depinde atat de continuarea unei situatii stabile din punct de vedere economic pe plan global, cat si de cresterea increderii in economia romaneasca, fapt ce poate avea loc in mod gradual”, conchide directorul departamentului de analiza al Intercapital Invest.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri