2 / 5

Nevoia de lichiditati aduce statul la un pas de a devaliza Romgaz

Adrian Simionescu (foto), managerul Vienna Investment Trust, este de accord cu atitudinea Franklin Templeton, care apara portofoliul Fondului Proprietatea, actionar minoritar la Romgaz.

“Au o participatie insemnata si devalizarea companiei este in dezavantajul actionarilor, este normal sa ia o asemenea atitudine. Semnalul care se da prin aceasta discutie nu este deloc unul bun. Statul ar putea sa faca astfel de lucruri si in alte companii, iar investitorii se vor simti dezavantajati, mai ales ca nici increderea in Romania nu este la cote maxime”, a explicat managerul.

Practic, statul are o nevoie stringenta de bani, pe care nu i-a putut strange nici dupa toate masurile luate pana acum. Presiunea sociala este foarte mare, nu isi mai permit sa ia alte masuri de austeritate, asa ca incearca sa faca rost de bani din toate sursele.

“Insa, ar trebui sa tina cont si de regulile pietei. Practic, este o nationalizare mascata a unei parti din averea pe care o detin mai multi proprietari”, a mai spus Simionescu.

Managerul crede ca statul ar trebui sa tina cont de pozitia Franklin Templeton, in contextul in care apara interesele actionarilor, in incercarea de a-i proteja impotriva unei devalizari.

“Este o alta dovada de incompetenta a guvernantilor, dar si de putina rea-vointa. Sunt aproape convins ca isi dau seama de efectele pe care le poate avea aceasta masura, dar in neputinta lor de a atrage bani la buget, ajung si in situatia de a fura”, a mai spus Simionescu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri