3 / 5

Ecuatie simpla: Statul vrea bani, FT apara interesele Fondului Proprietatea

Adi Lupsan (foto), director adjunct al Intercapital Invest, este de parere ca, daca Franklin Templeton nu ar fi administrat FP, aceasta actiune a statului s-ar fi finalizat fara ca nimeni sa reactioneze.

“O asemea actiune nu este normala intr-o piata libera si nu face decat sa arate din nou incompetenta politica”, a explicat acesta.

De principiu, actionarul majoritar al unei companii (in acest caz este Statul) trebuie sa tina cont si de interesele actionarilor minoritari, si nu sa abuzeze de drepturile acestora.

“Evident ca statul roman, care are probleme financiare, isi doreste sa obtina bani multi si repede, asadar incearca acest lucru din toate sursele. Insa, trebuie sa aiba grija sa nu afecteze activitatea companiei, sa ramana bani pentru investitiii si dezvoltare. In plus, nu trebuie uitate drepturile actionarilor minoritari”, a explicat Florin Ilie, director piete de capital la ING Bank.

Ecuatia este simpla: statul roman vrea sa scoata bani din companii, iar FT apara interesele actionarilor minoritari.

“Astfel de dorinte trebuie oprite de voci mai rationale, nu trebuie sa permita devalizarea companiilor in detrimentul actionarilor minoritari. De principiu, nu este o idee buna sa devalizezi companiile de cash ca sa acoperi deficitul bugetar. Cred ca lucrurile se vor rezvolva in liniste. Aceasta atitudine a Frankilin este practic normalitatea activitatii unui administrator profesionist”, a mai spus Ilie.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri