4 / 5

2010 - Cel mai prapastios an din criza

Mihai Chisu spune ca ultimii trei ani de criza au avut un efect bun, in final, din punct de vedere al experientei castigate. “Toti cei care am supravietuit din 2007 am trecut prin intamplari demne de a le intalni in cartile de specialitate si care ne-au schimbat pe toti, la nivel psihologic”.

Daca dupa anii 2000, brokerul invata tot mai mult despre analiza tehnica si cea fundamentala si realiza ca evolutia unei companii listate se invarte in jurul graficelor si indicatorilor, din 2007 a inteles ca factorul emotiv ghideaza, de fapt, pietele financiare.

“Acest factor este incalculabil, nu poate fi extras dintr-o formula sau dintr-un graphic, dar are implicatiile cele mai profunde in evolutia unei actiuni. Din punct de vedere personal, este cea mai mare descoperire facuta pe propria piele, aceea de a invata sa vad piata din perspectiva emotiva”, a declarat Chisu.

Brokerul spune ca anii 2007 si 2008 au fost interesanti, in care a invatat sa speculeze mai bine si ca blocarea intr-un tipar de gandire ce are ca fundament optimismul este cea mai mare greseala. Iar 2009 a fost un an bun, ca volume, lichiditate si evolutie.

“Pana la urma, 2010 a fost cel mai deprimant si prapastios an pe care il traiesc ca broker. Pe o astfel de lichiditate, intr-o conjunctura atat de tulbure, egectiv nu poti sa iti capacitezi in niciun fel cunostintele, experienta. Singurul lucru care rezulta este asteptarea, pozitie care este evident in volumele de tranzactionare. Ne punem speranta in schimbarea din temelii a intreg sistemului bursier”, a conchis brokerul.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri