2 / 4

Ne putem astepta la volume de tranzactionare mai mari?

Pe final de an atat investitorii de retail, cat si cei de calibru efectueaza schimbari de portofoliu care ar putea genera un volum de tranzactionare mai mare decat cel cu care ne-am obisnuit de cate luni.

“Am putea sa vedem rulaje mai importante in aceasta perioada, dar nu mai mult de 2-3 zile si nu vor avea puterea sa miste piata o saptamana intreaga. Daca am avea o lichiditate de peste 5 milioane euro s-ar activa toti investitorii din piata, dar nu este timp pentru a vedea evolutii spectaculoase”, apreciaza Bogdan Ceuca.

In conditiile in care in luna ianuarie se anunta listarea Fondului Proprietatea o serie de investitori ar putea decide sa intre in piata pentru a prinde eventualul val de crestere de la inceput. “Totusi, luna decembrie nu este cea in care sa te arunci in piata, cel putin pe plan intern”, sustine directorul Transilvania Capital.

Radulescu considera ca schimbarile de portofoliu au fost efectuate mai timpuriu in acest an si nu crede ca pana la transa si vizita FMI din ianuarie aprobarea bugetului si a reformelor va modifica semnificativ perceptia strainilor fata de Romania.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri