3 / 4

Cu ochii pe Fondul Proprietatea

Cel mai important eveniment anuntat pe piata de capital locala pentru urmatorul an este listarea Fondului Proprietatea.

Brendea este de parere ca listarea Fondului Proprietatea are si va avea un efect pozitiv asupra pietei si interesului investitorilor si s-ar putea sa aiba o oarecare influenta in prima partea a anului.

Pe de alta parte, Radulescu considera ca informatia listarii Fondului Proprietatea este deja incorporata in piata, insa ramane de vazut ce se va intampla cu fondurile care vor fi obtinute de catre actionarii care vor vinde pe bursa actiunile FP.

De asemenea, au mai fost anuntate oferte publice secundare pentru OMV Petrom (SNP), Transgaz (TGN), Transelectrica (TEL), precum si IPO-ul Romgaz.

“Oricum, daca ajustarea bugetara se realizeaza in limitele convenite cu FMI, daca in 2011 se va investi in economie (si de catre stat si de catre privat), daca se vor realiza reformele (pensii, salarizare sector public, responsabilitate publica) atunci perceptia strainilor cu privire la economia interna se va modifica in bine. Deocamdata exista multi de daca si incertitudini cu privire la timing”, conchide analistul Target Capital.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri