3 / 4

Cum a decurs procesul de stabilizare a companiei

Dupa evenimentele din 2009 in care imaginea brokerului clujan a avut de suferit, revenirea pana la stabilitate a fost destul de rapida, insa deloc usoara.

Directorul SSIF Broker a declarat ca acest proces de stabilizare a necesitat impunerea unor proceduri clare, care au fost respectate de intreaga echipa a companiei, sub supravegherea unui departament de control intern extrem de exigent, care nu permite niciun fel de derapaj.

„Adoptarea acestor masuri nu a fost usoara, nici pentru noi, cei din conducere, nici pentru angajatii companiei, insa in prezent compania functioneaza la parametri optimi, fiind imposibil sa mai apara evenimente similare celor din trecut. Era nevoie ca SSIF Broker sa evolueze, sa depaseasca faza <<las’ ca merge si asa>>. Iar eu cred ca dupa schimbarea conducerii companiei exact acest lucru s-a intamplat. Compania a evoluat, si continua sa se evolueze, avand ca obiectiv transformarea intr-o companie moderna si eficienta”, a mai spus Grigore Chis.

De la inceputul anului pana in luna iuniei, activitatea BRK la nivel de rulaje a crescut constant in fiecare luna, ca o consecinta pozitiva a stabilizarii companiei. Din semestrul al doilea, rulajele au inceput sa scada, la fel de constant, avand aceeasi evolutia ca si piata.

„Intr-adevar, in a doua jumatate a acestui an volumul si valoarea tranzactiilor bursiere a intrat pe un trend descrescator, care nu avea cum sa nu se reflecte si in activitatea SSIF Broker. Insa, in ciuda scaderii rulajului, cota de piata a companiei noastre s-a mentinut pe un trend pozitiv”.

Grigore Chis a lucrat in SSIF Broker 6 ani, din 1999 pana in 2005, dupa care a plecat la BT Asset Management, ca manager de portofoliu.

In 14 aprilie 2009, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a sanctionat drastic conducerea Broker Cluj (BRK), lui Petru Prunea si Adrian Ceuca fiindu-le interzisa desfasurarea de activitati pe piata de capital pentru 5, respectiv 3 ani, in timp ce casa de brokeraj a fost sanctionata cu o amenda de 724.000 lei.

Masurile de sanctionare au venit in urma controlului de fond pe care l-au efectuat comisarii CNVM la casa de brokeraj. Potrivit ordonantelor, la firma de brokeraj s-au descoperit mai multe nereguli, printre care si nerespectarea unei decizii cu privire la interzicerea desfasurarii temporare a activitatilor la sucursalele Alba Iulia, Arad, Bistrita, Botosani, Bucuresti, Ploiesti, Satu Mare, Sibiu si Timisoara.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri