3 / 4

La ce ne putem astepta in 2011 de la politicieni?

Pentru urmatorul an, guvernantii au anuntat IPO-ul Romgaz, precum si ofertele secundare ale Transelectrica (TEL), Transgaz (TGN) si OMV Petrom (SNP).

“Ce ar putea face politicienii pentru piata de capital, investitori si Guvern in egala masura, ar fi implementarea deciziilor de listarii companiilor si lansarea ofertelor secundare anuntate, cum s-a stabilit in hotararile de guvern. Cel mai important este sa se purceada cat mai hotarat si mai celeric in aceasta directie”, considera Florin Ilie (foto), director de tranzactionare la ING Bank.

Adi Lupsan de la Intercapital este de parere ca politicieni vor intelege ca singurul instrument optim de acoperire a deficitelor bugetare ridicate este piata de capital.

“Cred ca proiectele anuntate se vor pune in miscare, dar cred ca din 2011 politicienii vor da mai multa importanta pietei de capital. Vom avea primele pachete scoase la vanzare pe bursa din primul semestru, dar nu cred ca listarea Romgaz o vom vedea prea curand, deoarece este o decizie politica”, afirma reprezentantul Intercapital.

Florin Ilie a mai declarat ca problema pietei de capital este lipsa oportunitatilor de investire, iar orice imbunatatire a continutului ar insemna o mai mare sursa de finantare si pentru companiile private.

“De asemenea, din perspectiva investitorilor aducerea de mai multe companii in piata ar insemna si o crestere a lichiditatii, elementul de care Bursa duce lipsa acuta”, conchide directorul de tranzactionare al ING Bank.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri