2 / 4

Provocarile anului 2010

Lipsa de incredere in investitii in general si in Romania ca piata de investitii in particular a fost principala provocare a acestui an.

Inhibarea apetitului investional a determinat o activitate mai restransa si mai multa prudenta din partea investitorilor. Pe de alta parte pesimismul instaurat in a doua parte a anului curent in societatea romaneasca nu lasa, deocamdata, loc pentru ca mesajele pe care brokerii le transmit investitorilor sa fie percepute corect”, a explicat Alin Brendea (foto), director la Prime Transaction.

Pentru Razvan Pasol, cele mai mari provocari a fost ca Intercapital sa ramana un broker relevant intr-o piata care s-a restrains in mod dramatic, sa ii ajute pe clienti sa traverseze mai bine criza si sa fie mai bine pregatiti pentru perioada cand tendinta crescatoare va reveni.

Cei doi manageri spun ca nu s-a pus problema supravietuirii in contextul in care ambele SSIF-uri sunt bine capitalizate.

“ Evident ca am inregistrat o scadere a veniturilor insa consideram ca este doar o situatie temporara. Pe de alta parte lipsa unei activitati de tranzactionare sustinuta ne-a permis alocarea unui timp suplimentar pentru implementarea unor noi instrumente de investitie dedicate clientilor societatii”, a explicat Brendea.

In acelasi timp, Intercapital invest are capitaluri proprii de peste 2 milioane de euro, care au permis traversarea fara probleme a perioadei de lichiditate foarte scazuta la BVB.

Efectele sale sunt compensate intr-o masura importanta de veniturile stabile pe care le inregistram la firma de administrare de fonduri, pe care am crescut-o anul acesta: fondul iFond Financial Romania a inceput sa functioneze si sa genereze comisioane de administrare din august, iar iFond Gold din decembrie, chiar in perioada de lichiditate redusa pe care o traversam in prezent”, a explicat Pasol.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri