3 / 5

Raiffeisen Capital&Investment vrea sa fie furnizor de lichiditate pe aceste titluri

Raiffeisen Capital&Investment, managerul principal pentru intermedierea listarii la BVB, pe langa ING Bank Romania si BRD Groupe Societe Generale, intentioneaza sa fie market-maker pe actiunile Fondului Proprietatea.

Casa de brokeraj si investitii vrea sa fie furnizor de lichiditate si pe piata spot si pe derivate, atunci cand se vor implementa, si doreste sa ofere posibilitatea de vanzare in lipsa.

In aceasta luna, Valentin Ionescu, directorul general al BVB, a declarat pentru Wall-Street.ro ca Bursa a inceput discutii cu intermediarii interesati de a fi market-makeri pe actiunile FP.

“Listarea Fondul vine intr-un context favorabil de piata, pentru ca pe langa asteptarile de iesire din criza a economiei romanesti multiplii la care se tranzactioneaza actiunile Bursei sunt foarte atractivi. Suntem foarte optimisti privind performanta actiunilor dupa listare”, a mai declarat Dana Mirela Ionescu.

Ea se asteapta la o lichiditate mare in prima zi de tranzactionare si la o volatilitate mai ridicata decat in urmatoarele zile.

Pretul initial a actiunilor Fondului Proprietatea se va stabili in prima zi de tranzactionare la ultima cotatie din sedinta. Ulterior actiunile vor avea o limita de variatie de +/-15%. Daca actiunile Fondului Proprietatea va fi inclus in indicele BET, al celor mai lichide actiuni de la BVB, limita zilnica de variatie va fi extinsa la pana la +/-40%, cu nivel intermediar la 25%.

Dupa listarea Fondul Proprietatea va fi a doua companie dupa OMV Petrom (SNP), in functie de valoarea capitalizarii, cu 3,6 miliarde euro.

Legat de listarea FP pe o alta piata internationala, Greg Konieczny, manager de portofoliu la Fond, a declarat ca vrea sa recomande actionarilor, in cea de-a doua jumatate a anului, burse ca Londra sau Varsovia.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri