3 / 4

Dominatia FP incepe peste o saptamana

Toate coordonatele din primele saptamani ale anului vor fi schimbate marti, 25 ianuarie 2011, o data cu listarea celui mai asteptat emitent de pe piata de capital. Titlurile FP vor fi cele mai tranzactionate, vor capta toata atentia si vor tine toate topurile. Cel putin asa suna asteptarile actorilor pietei.

Probabil FP va fi principalul emitent tranzactionat urmat de segmentul bluechip. Ma astept la valori tranzactionate destul de mari avand in vedere semnalele pe care le avem din partea detinatorilor de actiuni FP si a celor care vor sa investeasca. Un rulaj important va fi generat si de investitorii straini, SIF-uri, fonduri de pensii sau alte fonduri de investitii care se vor axa in strategia lor pe acest fond”, a explicat Gabriel Necula.

In opinia sa, companiile financiare ar fi putut fi vedetele inceputului de an daca nu era listarea FP. Evolutia acestui segment ar putea sa fie pozitiva, dar capul de afis va fi tinut de actiunile FP.

„Din punct de vedere al randamentelor cred ca in prima parte companiile financiare vor avea randamente mai bune, dar dupa linistirea lucrurilor cu actiunile FP acestea vor avea o evolutie foarte buna”, a mai spus brokerul Prime Transaction.

Si Nicu Grigoras se asteapta ca topul lichiditatii sa fie dominat de titlurile FP, cel putin in primele saptamani de tranzactionare.

Fondul Proprietatea va domina acest inceput de an din toate punctele de vedere. Atentia tuturor participantilor la piata va fi captata de evolutia pretului actiunilor FP si de evenimentele care vor urma listarii”, a afirmat Grigoras.




Inapoi la articol

Setari Cookie-uri