2 / 4

Care va fi cel mai important efect?

Listarea Fondului Proprietatea este asteptata sa genereze schimbari importante si sa produca efecte vizibile la nivel de capitalizare, lichiditate, interes, numar de investitori.

Farmache spune ca orice efect se va reflecta cel mai bine in marimea si calitatea indicatorilor bursieri si in performanta.

“Esential este faptul ca BVB si piata de capital din Romania vor reveni in centrul atentiei investitorilor internationali. Evenimentul de saptamana viitoare va avea un impact a carui importanta va fi poate cel mai bine reflectata, pe termen scurt, de dinamica principalilor indicatori cantitativi ai Bursei: capitalizarea bursiera si valoarea tranzactiilor”.

Cu siguranta ca titlurile FP vor fi in centrul atentiei pentru o vreme, insa presedintele BVB crede ca tot criteriul performantei va domina deciziile investitionale ale investitorilor pe bursa.

Un alt efect pe care Farmache il anticipeaza este acela de catalizator pentru listarile companiilor de stat, care ar putea primi un impuls.

“Vrem sau nu, planurile BVB sunt legate si de anumite decizii referitoare la privatizarea companiilor de Stat. Listarea FP ar putea arata o data in plus capacitatea pietei de capital de a atrage si mobiliza resurse financiare importante, ceea ce speram ca va influenta decidentii guvernamentali atunci cand vor analiza demararea si structurarea unui proces de privatizare”, a mai spus Farmache.

Pe parcursul anului 2010, Guvernul Romaniei a aprobat o ordonanta pentru vinderea unor pachete de actiuni la Petrom, Transgaz, Transelectrica si Romgaz. Pana acum, singurele semnale concrete vin dinspre SNP, unde a fost ales consilierul juridic, urmand ca in prima parte a anului ce tocmai a inceput sa fie ales si intermediarul.

“La sfarsitul anului 2010, bursa va avea o capitalizare si o valoare a tranzactiilor care sa o plaseze pe o platforma solida, sa ii dea un avant si sa ii reduca vulnerabilitatea in fata unor situatii dificile”, a mai spus Farmache.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri