2 / 4

Sedinta de ieri ar trebui sa fie normala pentru BVB

Adi Lupsan (foto), director adjunct la Intercapital Invest, crede ca piata poate avea sansa unei lichiditati zilnice apropiata cu cea din sedinta de ieri, daca statul si-ar respecta promisiunile si ar lista companiile din portofoliu, urmand sa dea un exemplu si antreprenorilor din mediul privat.

„Daca toate aceste lucruri se vor intampla, in 2 - 3 ani sunt sanse sa vedem lichiditati medii zilnice de 50 de milioane euro pe Bursa. Pentru un broker, orice zi ca cea de ieri ar trebui sa fie normala, insa tinand cont de cum au stat lucrurile in ultimele luni, este mai degraba o zi exceptionala”, a declarat Lupsan.

Managerul Vienna Investment crede ca o piata cu asemenea repere ar trebui sa fie o normalitate, spre asta trebuie sa tinteasca toti actorii pietei, desi nu se asteapta la continuarea acestei modalitati de tranzactionare.

„A fost o zi exceptionala, care a readus imaginea pierduta a BVB, creata in 2006 – 2007. Bursa a renascut practic prin listarea FP si adevaratii investitori, pe care ni-i doream, si-au facut simtita prezenta”, a mai spus Simionescu.

Marcel Murgoci a declarat ca ieri a fost o zi foarte grea, aglomerata, cu multe ordine si discutii cu clientii. Dar asa ar trebui sa arate o zi normala de tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti.

„Spre astfel de zile ar trebui sa tindem. Cu totii vrem ca lucrurile sa arate la fel ca ieri, dar trebuie sa actionam, sa facem bursa sa mearga. Se vede cat de benefice sunt astfel de listari pentru piata, deci ar trebui sa fie mult mai dese”, a mai spus Murgoci.

Dupa o luna grea, cu proceduri de aliniat si schimbari de facut, activitatea intensa a brokerilor a culminat cu ziua de ieri si specialistii se asteapta la o continuare a acestei tendinte.

Citeste si Zi istorica la BVB. Cum vad actorii pietei de capital listarea Fondului Proprietatea

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri