3 / 4

"Oamenii de afaceri au nevoie de predictibilitate ca de aer"

Marcel Murgoci s-a declarat surprins de aceste date, care au depasit cu mult asteptarile.

„Incerc sa inteleg cum s-a ajuns la aceasta crestere si nu exclud ideea ca aceasta statistica sa fie inselatoare. Aceasta usoara crestere din T4 nu a fost resimtita in niciun fel si trebuie sa ne gandim ca in T1 2011 greutatile economice au fost putin mai mari, deci revenirea la o scadere in prima parte a acestui an nu este exclusa”, a explicat Murgoci.

Nicolaie Alexandru Chidesciuc, economistul sef al ING Bank Romania, sustine ca o evolutie pozitiva se va observa in economia reala mai tarziu.
„La nivelul populatiei se poate observa intr-o perioada de chiar 3 ani, atunci cand rata somajului se va reduce spre rata naturala”, a explicat Chidesciuc, mentionand ca aceasta situatie a putut fi observata la in primii ani de crestere de dupa 2000.

Brokerul Estinvest crede intr-o revenire a economiei in acest an, insa in ultimele trimestre si doar in cazul in care nu se vor schimba lucruri importante. De exemplu, faptul ca Guvernul este pe cale de a fi schimbat induce un alt risc asupra tarii si alte necunoscute in ecuatie.

„Conteaza foarte mult programul economic al Guvernului, oricare ar fi. Oamenii de afaceri au nevoie ca de aer de predictibilitate si continitate in politicile economie”, a conchis Murgoci.

Oamenii de afaceri consultati de Wall-Street.ro au opinii diferite despre semnalele acestor date. Vezi aici mai multe detalii


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri