2 / 5

"Vom analiza avantajele si dezavantajele unei listari secundare"

Dupa ce executivul BVB a declarat ca nu isi doreste listarea FP pe alta bursa, mai multi brokeri au sustinut ideea si au declarat ca piata de capital romaneasca ar avea de suferit in urma acestei miscari.

"Din punctul meu de vedere, nu vreau sa se intample o alta listare a Fondului Proprietatea, iar pentru asta am insistat sa se introduca mecanismele internationale", a declarat Valentin Ionescu, CEO-ul BVB, la inceputul lunii februarie.

Ulterior, dupa dezbatere Wall-Street.ro, mai multi actori ai pietei au declarat ca listarea secndara a fondului ar avea efecte negative asupra pietei de capital romanesti.

„Ca manager de investitii si administrator al FP, noi consideram ca o potentiala listare secundara pe o piata internationala ar trebui luata in considerare doar daca prin aceasta se va crea cerere suplimentara pentru actiunile FP. Nu cred ca o listare secundara poate fi in detrimentul lichiditatii sau dezvoltarii FP. Interesele noastre si cele ale BVB sunt foarte similare, iar noi sustinem dezvoltarea pietei de capital din Romania intrucat aceasta este vitala pentru succesul fondului pe termen lung”, a explicat Konieczny.

Mai mult, oficialii Franklin considera ca o listare secundara ar putea oferi FP o mai buna vizibilitate si transparenta in peisajul global de investitii si ar facilita accesul investitorilor straini la inca un fus orar de tranzactionare. Fenomenul prin care companiile de pe pietele emergente se listeaza la doua burse este des intalnit, tocmai din acest motiv.

„Principala noastra prioritate insa este de a analiza cu atentie avantajele si dezavantajele unei listari secundare si sa facem o recomandare actionarilor nostri pana la sfarsitului lui iunie 2011”, a mai spus managerul FP.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri