4 / 6

Mihai Razvan Ungurenu: Noi l-am facut pe Ponta premier, daca insistam il facem si presedinte

Presedintele Forta Civica, Mihai Razvan Ungureanu, s-a adresat, sambata, congresului PNL, aratand ca PSD nu ar fi ajuns la putere daca in interiorul dreptei nu ar fi existat conflicte in ultimii zece ani si ca Dreapta l-a facut pe premier pe Ponta, iar daca insista il vor face si presedinte.
"Regretul meu e ca azi avem o dreapta care s-a razboit cu sine si care a ajuns la un moment dat sa guverneze cu PSD. Daca nu ar fi fost conflicte in interiorul dreptei in ultimii zece ani, PSD nu ar fi fost niciodata la putere, nuu ar influentat destinele nostre si azi nu ar conduce Guvernul", a spus Ungureanu.

El a aratat ca reprezentantii dreptei l-au facut pe Ponta premier si, daca insista, il vor face si sef al statului. "Din pacate, noi, din aceasta sala si altii care nu sunt aici azi, l-au facut pe Victor Ponta premier. Iar daca insistam, il facem si presedinte. Nu acesta este drumul nostru. Dar tot noi impreuna il putem trimite acasa si de la Palatul Victoria, si din drumul sau catre Cotroceni", a spus Ungureanu, fost premier.

El si-a inceput discursul in fata delegatilor Congresului PNL spunand ca e foarte placut sa stii ca exista acasa si in politica. Ungureanu i s-a adresat, separat, si presedintelui interimar al PNL, Klaus Iohannis, rostind si cateva cuvinte in limba germana. "Nu e o presedintie usoara. PNL e un partid mare, cu pretentii asumate si justificate. Pe umerii dumneavostra apasa o responsabilitate uriasa si cred ca e foarte bine sa aduceti un pic de Sibiu la Bucuresti. E nevoie de asa ceva", i-a mai spus Ungureanu lui Iohannis, in romana de data aceasta.

El a mai spus ca pe strada sa politica exist trei case: cea a parintilor sai, care e PNL, cea a prietenilor sai, care e PDL, si propria casa. Ungureanu a tinut, cu acest prilej, sa ii multumeasca diresct si presedintelui PDL, Vasile Blaga, prezent si el ca invitat la Congresul PNL. "Stiu ca nu poti merge in viata mai departe daca parintii nu exista, iar pietenii nu-i ti aproape. Ii multmesc presedintelui Vasile Blaga - Vasile, multumesc pentru sprijin si prietenie", a spus Ungureanu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri