1 / 4

In ce a constat extinderea de 7,2 mil. euro

NEPI a cumparat in toamna anului 2009 proiectul European Retail Park de la dezvoltatorul belgian BelRom, in schimbul sumei de 63 de milioane de euro. Tranzactia facea parte din planurile fondului de a cumpara trei parcuri de retail de la BelRom, pentru 160 de milioane de euro, insa celelalte doua achizitii, din Bacau si Focsani, au fost ulterior oprite. Inca de la finalizarea tranzactiei din 2009, NEPI a anuntat ca va extinde parcul de retail din Braila, pentru a-l transforma intr-un proiect cu pozitie dominanta in regiunea de sud-est a Romaniei.

La sfarsitul saptamanii trecute, planurile sud-africanilor au fost indeplinite: Promenada Mall, galeria comerciala a European Park Braila, a fost extinsa cu o zona de restaurante si entertainment, suprafata inchiriabila a mall-ului crescand la 60.000 mp si avand un grad de ocupare de 85%. Printre noii chiriasi ai Promenada Mall se numara Cinema City (cu 10 sali dotate cu tehnologie 3D), un patinoar interior de 450 mp, KFC, New Yorker, Sprinder si Gloria Jean's.

European Park Braila are un trafic mediu de 15.000 de vizitatori in cursul saptamanii si de 25. 000 de vizitatori in weekend, circa 30% dintre acestia fiind din Galati, in timp ce doar 5-8% vin din alte localitati. “Cosul mediu de cumparaturi al unui client este de 180 lei, iar dupa extindere speram sa ajungem la un cos mediu de 240-250 de lei”, spune Dragos Chirita, marketing manager al Promenada Mall. Acest target ar putea fi insa cu greu realizat, in contextul in care salariul mediu net al unui brailean era, in decembrie 2010, de circa o mie de lei pe luna, potrivit Institutului National de Statistica.

Reprezentantii NEPI afirma insa ca se adreseaza unui public de un milion de locuritori din sase judete: Braila, Galati, Ialomita, Buzau, Vrancea si Tulcea. Iar daca salariul mediu net in Braila era de o mie de lei si rata somajului era, la finele anului trecut, de 8,5%, in Galati, indicatorii INS difera. Castigul salarial mediu net al unui galatean era, in decemebrie 2010, de 1.349 lei, in timp ce rata somajului era de 9,8%.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri