3 / 4

Cine sunt sefii pe retail ai NEPI

Michael Beux are 43 de ani si este, la fel ca si Martin Slabbert, managing directorul NEPI, nascut in Africa de Sud. In Romania a venit in urma cu 11 ani si nu s-a gandit niciodata sa plece, mai ales ca a invatat si limba romana. Din 2000 si pana in prezent a lucrat pentru companii cu activitate in constructii si real estate, unul din angajatorii sai fiind chiar omul de afaceri Ion Tiriac.

“Am lucrat timp de un an si jumatate pentru Tiriac Imobiliare, unde am fost responsabil cu finalizarea primei faze a proiectului Stejarii. Anul trecut, m-am alaturat echipei NEPI si ma ocup cu dezvoltarea proiectelor de retail”, spune Beux.

Impresiile sale vizavi de piata de constructii din Romania nu sunt tocmai pozitive, desi recunoaste ca managerii din piata de profil evolueaza, iar schimbarea fata de 2004, de exemplu, este vizibila. “Oamenii devin mai responsabili. In 2004, toata lumea ma intreba «ce fac, sefu’? » in loc sa spuna «sefu’, am facut asta». In plus, protectia muncii este deseori ignorata. Pentru noi, standardele acestea nu sunt ceva negociabil si trebuie intocmai aplicate pentru 99% din accidente pot fi prevenite prin educare si aplicare”, continua Michael Beux.

Alaturi de Michael Beux, responsabil cu zona de retail a NEPI este si Tiberiu Smaranda, in varsta de 30 de ani. Numele sau se leaga de retailerul de IT&C si electrocanisce Flamingo Computers, unde a fost actionar minoritar, ocupand functia de business development director. In vara anului 2006, Tiberiu Smaranda si Alexandru Smaranda au vandut fondului de investitii QVT Fund un pachet de 9 milioane actiuni ale Flamingo International, valoarea tranzactiei ridicandu-se la aproape un milion de euro.

Citeste si Cel mai activ investitor imobiliar local: Nu avem alta optiune decat profitul.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri