3 / 5

O piata de 40 mil. euro

Companiile de consultanta imobiliara incep sa se extinda timid pe piata de property management, teren sondat deja de jucatori a caror principala activitate o reprezinta serviciile de property si facility management (n.r: domeniu interdisciplinar dedicat mentenantei si ingrijirii cladirilor).

Cu afaceri de 5,3 milioane de euro in 2010, BSS este unul din pricipalii jucatori din piata de profil, avand in administrare un portofoliul de 2,3 milioane de mp de spatii. In ultimii doi ani, circa 27% din veniturile companiei au provenit din serviciile de property management, insa piata este in crestere. In 2010, o estimare rapida pentru piata de property management indica o cifra de afaceri de circa 30-40 milioane de euro, in usoara crestere fata de 2008-2009, potrivit lui Adrian Balasu (foto), director de marketing si vanzari in cadrul BSS.

“Odata cu relansarea sectorului imobiliar, incepand cu acest an, estimam o crestere a segmentului de propery management. Proprietarii de birouri vor exprima o deschidere mai mare fata de serviciile externalizate, insa vor exista si redistribuiri ale portofoliilor actuale in functie de evolutia pietei, randamentul si de calitatea serviciilor prestate”, afirma Adrian Balasu.

Desi consultantii imobiliari sustin ca furnizarea de servicii de property impreuna cu serviciile de facility management pot duce la un conflict de interese, intrucat property managerul este responsabil inclusiv de eficienta serviciilor de facility, cei de la BSS sustin ca oferirea celor doua servicii simultan este in beneficiul clientului.

“Rezultatul important pentru client este de a obtine o calitate a serviciilor constanta si controlabila la un pret cat mai mic. Prin volumul mare de servicii prestate de catre o firma de facility management se pot obtine discounturi, dar si controlul calitatii prin sisteme integrate de gestiune. Integrarea celor doua servicii implica atat know-how, logistica, proceduri de operare, personal specializat in diverse domenii, cat si investitii in dotari tehnice si software”, adauga reprezentantul BSS.

Citeste in ultimul slide al acestui articol sfaturi pentru proprietari si chiriasi.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri