1 / 7

Ce carti citesc brokerii Colliers

La intrarea in biroul Colliers International, unul din principalii jucatori din piata de consultanta imobiliara, se afla biblioteca firmei, cu 132 de carti, cele mai citite fiind “Coach - Lessons on the Game of Life”, de Michael Lewis, “Outliers - the story of success”, de Malcolm Gladwell si “Winning”, de Jack Welch.

“Bogdan (n.red.: Georgescu, managing partner al companiei) a venit cu ideea acum doi ani, moment in care educatia a fost introdusa formal in randul valorilor noastre si am lansat misiunea companiei de a ajuta colegii si clientii sa aiba o viata mai buna. La acea vreme, ne mutam intr-un birou nou si ne-am gandit sa exprimam aceste noi idei si in conceptul de design al spatiului de birouri”, povesteste Ilinca Paun, managing director al Colliers.

Prin aceste carti, angajatii au acces la informatie din diverse domenii, lucru ce le deschide mintea si le creste succesul in activitatea de zi cu zi, continua Paun. “Feedbackul primit a fost foarte bun, multi colegi imprumuta carti, recomanda mai departe si chiar au cumparat ei carti noi pe care le-au adaugat bibliotecii”, spune ea.

Cartile sunt alese pe baza premiilor castigate si a recomandarilor unor leaderi in materie de literatura de business, precum Harvard Business School. Ele sunt cumparate de companie de pe Internet sau achizitionate, primite de colegi si adaugate colectiei.

In biblioteca Colliers se gasesc carti de business scrise de figurile de succes ale secolului, precum Warren Buffett, Jack Welch, Bill Gates sau Nassim Taleb, dar si carti ale unor jurnalisti de business foarte populari, precum Malcom Gladwell. Cartile sunt apoi discutate intre angajati si recomandate mai departe.

“Toate cartile sunt deja recomandate prin simplu fapt ca ele sunt achizitionate, ideal ar fi sa le citim pe toate. Ce facem totusi este sa recomandam fiecarui angajat cartile in functie de abilitatile sale, activitatea pe care o face in acel moment, preferintele sale”, precizeaza Ilinca Paun.

Comenteaza aici: Tu ce carti ai la birou? Cat de importanta este lectura in compania in care lucrezi?

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri