4 / 7

Lectura pentru avocati

Biblioteca firmei de avocatura White & Case, comun denumita “library-ul”, a fost creata inca de la demararea activitatii biroului din Bucuresti, la inceputul anului 2008 si reprezinta o incapere independenta. In prezent, sunt circa 300 de titluri in biblioteca, la care se adauga cele rasfirate prin birourile avocatilor.

“Motivele pentru care a fost infiintata o biblioteca au tinut de nevoia de a fi mereu in contact cu informatia esentiala activitatii noastre”, rezuma Delia Pachiu (foto), partener in cadrul casei de avocatura. Pe langa titlurile de specialitate, obligatorii in birourile de avocati, biblioteca White & Case include si carti de business intrucat informatiile din sfera mediului de afaceri sunt vitale pentru avocatura de business, adauga Delia Pachiu.

Cartile sunt ordonate pe categorii, conform ariilor de practica la care se refera: drept international, dreptul muncii, drept financiar – bancar, dreptul concurentie, proceduri de achizitie publica, precum si pe edituri si autori. Revistele romanesti de specialitate sau publicatiile internationale de referinta, ocupa un alt spatiu, dedicat “publicatiilor complementare”.

In plus, bibliotecii, ca spatiu de studiu si reflectie, i s-a atribuit si un rol inspirational, aici aflandu-se portretele intemeietorilor firmei, DuPratt White si George Case.

“Cartile si celelalte materiale gazduit de biblioteca sunt achizitionate la recomandarea avocatilor sau sunt aduse chiar de acestia. Exista o persoana desemnata care tine evidenta cartilor si informeaza intreaga echipa cu referire la ultimele «intrari»”, mai spune partenerul casei de avocatura.

In biblioteca White & Case predomina cartile, documentele si revistele juridice, precum si alte publicatii de specialitate si reviste non-tehnice care prin continutul editorial acopera piata de avocatura si de business locala si internationala.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri