3 / 4

Bilantul primului trimestru

Pe langa cei 22.000 mp de birouri tranzactionati in primele trei luni, CBRE a fost activ si pe celelalte departamente, in special pe cel de industrial. Pe acest sector, echipa condusa de Marian Orzu a intermediat vanzarea unui teren cu o suprafata de 310.000 mp, amplasat pe autostrada A1, intre kilometrul 13-23, valoarea tranzactiei fiind confidentiala.

Departamentul de spatii industriale a participat si la renegocierea unui contract de inchiriere, in Timisoara, pentru o suprafata de 3.600 mp, la vanzarea unei unitati industriale de 4.000 mp, in Brasov si la inchirierea unei suprafate de 6.000 mp, in zona de nord a Bucurestiului, pentru extinderea centrului logistic Miniprix.

Tot in primul trimestru, divizia de evaluari a CBRE a evaluat peste 600.000 mp, valoarea totala a proprietatilor evaluate ridicandu-se la peste un miliard de euro.

In plus, departamentul de retail, coordonat de Luiza Moraru, unul dintre cei mai experimentati consultanti din piata de profil, s-a ocupat de inchirierea exclusiva a trei centre comerciale, cu aproape 150.000 mp: Adora Mall (Craiova), Corall Constanta si Cora Brasov. Tranzactile incheiate de acest departament in primul trimestru totalizeaza 12,3 milioane de euro.

In acest context, conducerea CBRE se asteapta la un an mai bun fata de 2010, perioada in care afacerile consultantului au inregistrat o crestere de doua cifre, potrivit lui Razvan Iorgu. Pariul sau ramane insa revenirea companiei CBRE in topul celor mai mari trei jucatori din piata de consultanta imobiliara.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri