4 / 7

Cluj- crestere de 2%

Cluj-Napoca s-a numarat printre orasele in care preturile apartamentelor au crescut in luna septembrie, la fel ca in august. De aceasta data, insa, vorbim de o crestere de aproximativ 2%. Astfel, Indicele imobiliare.ro calculat pentru apartamentele din Cluj-Napoca pentru luna septembrie are o valoare medie de 921 euro/mp. Valoarea actuala este totusi cu aproape 5% sub cea inregistrata in urma cu 12 luni.

Apartamentele noi din orasul de pe Somes sunt cele care au dat tonul, scumpindu-se cu 3% in ultimele treizeci de zile, pana la 837 euro/mp util, dupa mai multe luni de scadere. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, apartamentele noi din Cluj-Napoca sunt mai ieftine cu peste 10%, fapt cauzat de un ritm alert de scadere in prima jumatate a anului.

Pretul mediu cerut pentru apartamentele din blocurile construite inainte de 1990 din Cluj-Napoca a ajuns la valoarea de 983 euro/mp util, in luna septembrie. Asistam asadar la o crestere de 1,3% si pe acest segment. In comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, apartamentele vechi din Cluj sunt cu doar 0,5% mai ieftine, aceasta fiind cea mai mica diferenta inregistrata pe segmentul vechi dintre toate orasele analizate.

Pe categorii de apartamente, tendintele au fost similare. Atat in cazul garsonierelor cat si al unitatilor vechi cu doua si trei camere, a fost constatata o crestere cuprinsa intre 0,7% si 1,6%. In comparatie cu luna septembrie a anului trecut, preturile solicitate in prezent de proprietarii din Cluj-Napoca sunt aproape la acelasi nivel, diferentele fiind cuprinse intre -0,5% in cazul unitatilor cu trei camere si +0,6% in cazul garsonierelor.

Clujul ramane orasul cu cele mai scumpe apartamente vechi, cu exceptia Capitalei.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri