8 / 9

Ce se intampla cu imobilile executate silite inchiriate catre terti.

Potrivit vechii reglementari, adjudecatarul imobilului scos la vanzare silita avea obligatia de a respecta locatiunea ce afecta imobilul supus urmaririi silite (anterioara notarii urmaririi in cartea funciara) indiferent de valoarea acesteia. In prezent legiuitorul face o distinctie si prevede ca o astfel de obligatie nu va exista atunci cand pretul locatiunii este mai mic cu o treime decat pretul pietei sau mai mic fata de cel rezultat din locatiunile precedente, a explicat avocatul Daniel Cirstea.

In privinta procesul-verbal de situatie, intocmit de catre executorul judecatoresc in vederea identificarii imobilului urmarit si stabilirii valorii acestuia, au fost aduse modificari asupra continutului. Astfel, pe langa descrierea imobilului, in procesul-verbal de situatie vor trebui sa se regaseasca si informatii cu privire la obligatiile fiscale ale imobilului urmarit, precum si cu privire la sumele datorate cu titlu de cota de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari.

Este recunoscut dreptul executorului judecatoresc de a solicita biroului de cadastru si publicitate imobiliara, in numele debitorului, deschiderea cartii funciare pentru imobilul urmarit silit atunci cand aceasta formalitate nu a fost indeplinita anterior. De asemenea, se prevede ca instanta de executare va putea sa ordone evacuarea debitorului din imobilul urmarit silit, pe parcusul desfasurarii procedurii de vanzare, la cererea creditorului sau a executorului judecatoresc.

Foto: FreeDigitalPhotos.net.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri