4 / 6

MARCEL BARBUT, AdePlast: Statul roman nu se poate juca cu directivele UE

Statul roman nu se poate juca cu directivele UE, considera omul de afaceri Marcel Barbut (FOTO).

“Directiva europeana nr. 31 din 18/06/2010 sustine ca pana la finele anului 2020 toate cladirile vechi trebuie izolate. Avem convingerea ca procesul de izolare termica a blocurilor vechi, odata inceput, nu are cum sa nu continue”, a declarat Barbut, proprietarul companiei producatoare de materiale pentru constructii AdePlast.

El sustine ca in mod garantat piata de termoizolatii nu va scadea, ca urmare a blocarii temporare a procesului de termoizolare.

“In afara lucrarilor mari in care statul este implicat exista foarte multe cladiri familiale ce vor fi izolate. Cetatenii au vazut cat de frumos arata o casa izolata, deasemnea stiu bine ca pretul cu incalzirea iarna si aerul conditionat vara va creste de la an la an. Singura solutie de stoparea a acestei situatii este termoizolarea cladirilor. Nu cred ca activitatea va fi mai redusa. Dar situatia va depinde si de ce fonduri vor avea primariile”, a precizat antreprenorul roman.

In opinia sa daca cineva pune 60 % din costurile cu termoizolatia apartamentului meu, cu siguranta ca as fi interesat sa pun diferenta. “Orice om calculat ar fi de acord. Este un fapt incontestabil ca as avea numai de castigat din reducerea cu 30-40 % a costurilor cu incalzirea iarna, vara nemaiavand nevoie de aer conditionat”.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri