5 / 6

Ce spun primariile din Bucuresti

La solicitarea Wall-Street.ro, doar trei din cele sase primarii de sector au raspuns la problema legata de fondurile alocate pentru continuarea procesului de termoizolare.

SECTOR 1

Reprezentantii primariei sector 1 din Bucuresti spun ca nu exista probleme cu finantarea programului de reabilitare termica a locuintelor sustinand ca existaresurse bugetare pentru a continua programul de reabilitare termica.

"Conform programului, in 2013 vor intra in programul de reabilitare termica aproximativ 200 de blocuri. In 2014 vom finaliza proiectul de anvelopare termica a blocurilor", au precizat reprezentantii primariei pentru Wall-Street.ro.

SECTOR 4

Autoritatile din sectorul 4 sustin ca pentru anul 2013 mai exista "o mica suma de bani in bugetul local pentru derularea acestui program, acesta fiind cu 80% mai mic fata de anul 2012".

SECTOR 6

Primaria Sectorului 6 are prevazut in proiectul de buget local pe anul 2013 sume ce vor fi alocate continuarii programului de reabilitare termica a blocurilor de locuinte.

"In prezent, continua lucrarile de reabilitare termica a imobilelor multietajate prin programul derulat in baza OUG nr. 18/2009. La finele anului 2011 au fost incepute lucrarile de reabilitare termica a 273 de blocuri, in baza contractului cadru. Pana in prezent au fost finalizate si receptionate in total 149 de blocuri, iar 97 sunt in curs de finalizare", sustin reprezentantii autoritatii locale sector 6.

Ei mai spun ca nu sunt probleme legate de finantarea acestui contract cadru, dar recunosc ca bugetul este mai mic.

"In raport cu bugetul local pe anul 2012, proiectul de buget pe anul 2013 este mai mic, deoarece au scazut alocatiile si subventiile de la bugetul de stat".

Pentru anul 2013, Primaria Sectorului 6 spune ca va continua programul de reabilitare termica a blocurilor in baza OUG nr. 18/2009, cu modificarile si completarile ulterioare, cu finantarea executarii lucrarilor de interventie de la bugetul de stat, de la bugetul local si din fondul de reparatii al asociatiilor de proprietari, in limita fondurilor disponibile.

Primariile sectoarelor 2,3 si 5 nu au raspuns solicitarii Wall-Street.ro pana la data publicarii acestui material.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri