3 / 6

Danemarca

In Danemarca invatamantul este gratuit, ceea ce a si facut ca aceasta tara sa inregistreze cea mai mare crestere, de 21%, a numarului de candidati inscrisi pentru anul 2013-2014 fata de anul academic trecut.

In prezent sunt 700 de studenti romani care invata in Danemarca, iar oficialii IntegralEdu se asteapta ca numarul sa creasca pana la 800 in anul academic 2014-2015.

“Principalele motive pentru care tinerii romani aleg Danemarca sunt faptul ca nu trebuie sa plateasca si au acces la sute de stagii de practica in perioada studiilor”, a explicat Svetlan Danev.

De asemenea, din acest an Danemarca va acorda ajutor financiar nerambursabil de 720 de euro pe luna pentru studentii din UE. Pentru a primi banii, studentii trebuie sa fie activi sau sa munceasca ca angajati 10-12 ore pe saptamana si sa demonstreze statutul de angajat cu un contract de munca sau fluturas.

Pe de alta parte, tot din 2013 a fost introdus un interviu de motivatie, in cadrul caruia profesorii din universitatile daneze vor sa vada care de dornici sunt candidatii sa studieze la respectiva scoala si care este gradul lor de maturitate. Interviul este omologul scrisorii de motivatie utilizate in Marea Britanie si poate sa fie prin Skype ori in birourile World Education.

Cei care vor sa se inscrie pentru studii in Danemarca pentru anul academic urmator trebuie sa isi depuna dosarele pana pe 1 martie 2014.

Sursa foto: http://denmark.dk/

Fotografia a fost realizata de Lærke Vig Lannov.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri