3 / 5

Timpul mediu de vanzare in zone periferice

In timp ce zonele centrale, semicentrale si de Nord pot fi considerate principalele puncte de atractie prin prisma unei cereri ridicate in raport cu oferta scazuta, cartierele periferice ale Bucurestiului se confrunta cu o oferta estimata mai mare decat cererea. In cartiere precum Colentina, Fundeni, Militari, 1 Decembrie 1918, Berceni, stocul de oferte disponibile spre vanzare a fost permanent alimentat cu oferte in blocuri noi. Aceste zone au reprezentat si principalul punct de atractie al dezvoltatorilor imobiliari din Capitala in anii 2009-2013, datorita costurilor si riscurilor mult mai reduse de dezvoltare, intr-o perioada in care piata rezidentiala a fost in mare masura dependenta de programul Prima Casa.


apartamente bucurestiHomeFinders a derulat si un studiu de cercetare pentru 70 de proprietati selectate din zonele semicentral-periferice, intr-un interval de pret de promovare de maximum 15% peste preturile medii de tranzactionare estimate. In zone semicentral – periferice, conectate la metrou (Militari-Gorjului, 1 Decembrie, Aparatorii Patriei), perioada medie de vanzare a locuintelor este dubla fata de perioada medie de vanzare in zona centrala, ajungand la aproximativ 90 de zile. Aceasta perioada creste in zone neconectate la reteaua de metrou, precum Colentina, Fundeni sau Pantelimon, unde ajunge la 120 de zile.


In majoritatea zonelor periferice, din cauza stocului de unitati vechi construit pana in 1977, a numarului consistent de unitati in blocuri noi livrate in aceste zone in ultimii ani si a raportului cerere-oferta puternic subunitar, piata ramane dominata net de cumparatori. Tendinta preturilor este in continuare una de scadere, spre deosebire de celalalt segment de piata studiat.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri