4 / 5

Metodologie

HomeFinders.ro a analizat situatia pietei rezidentiale bucurestene din prezent, utilizand datele disponibile pana pe data de 15 septembrie 2014.
Analiza cuprinde situatia din piata rezidentiala in cartierele reprezentative pentru zonele centrale, semicentrale, de Nord: Aviatiei, Victoriei – Mihalache, Tineretului, Baneasa, Calea Calarasilor/Decebal, Mosilor, 13 Septembrie/Panduri, Unirii/Nerva Traian, unde au fost analizate 1.237 unitati scoase pe piata spre vanzare in primul semestru din anul 2014, pentru care au existat informatii detaliate.

Studiul se bazeaza pe date referitoare la volumul de oferte din semestrul I 2014, preturi de achizitie si timpul mediu de vanzare al unui imobil, date obtinute cu ajutorul softurilor imobiliare specializate (Argus, Map) sau din tranzactiile asistate de HomeFinders, respectiv proprietatile unde s-au derulat negocieri directe cu proprietarii, precum si din tranzactiile asistate de agentiile imobiliare aflate in colaborare cu HomeFinders. Datele cu un caracter redus de credibilitate a informatiilor sunt preturile de tranzactionare comunicate exclusiv de proprietari.

Analiza cuprinde doar apartamente de tip confort 1, in blocuri costruite dupa anul 1977 intrucat conform statisticilor HomeFinders.ro, bazate pe comportamentul de cumparare al peste 5.000 potentiali clienti, peste 80% dintre cumparatorii din Bucuresti cauta apartamente in blocuri proiectate dupa cutremul din martie 1977 si blocuri noi. In zonele Colentina/Fundeni, Pantelimon, Militari-Gorjului/Apusului, 1 Decembrie, Aparatorii Patriei analiza se bazeaza pe un esantion de 70 de proprietati studiate, scoase pe piata in trimestrul I 2014. Toate datele sunt obtinute de la echipa HomeFinders de consultanti imobiliari specializati zonali si centralizate de departamentul de prospectare si research.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri