2 / 6

Daca ati efectuat deja reparatiile

"In cazul in care ati cumparat deja respectiva casa, vanzatorul va datoreaza garantie pentru vicii ascunse. In masura in care ati descoperit viciile in primii trei ani de la data cumpararii aveti un termen de 3 ani de la data descoperirii viciului sa il actionati in instanta pe vanzator sa il obligati la remedierea deficicientelor", a notat Ioana Negrea.


Daca ca ati efectuat reparatiile si doriti sa solicitati vanzatorului plata cheltuielilor efectuate, iar termenul de 3 ani de la data descoperirii viciului nu a trecut, puteti incerca sa obligati vanzatorul la plata respectivelor cheltuieli de reparatii, insa in lipsa unei expertize de specialitate intocmite la data la care s-au descoperit viciile, va fi destul de dificil sa probati in instanta ca deficientele se datorau unor vicii ascunse ale locuintei, mai spune reprezentatul Mitel & Partners.


Daca ati dobandit casa in baza unui contract de antrepriza, beneficiati de garantia legala a antreprenorului datorata pe o durata de 10 ani de la finalizarea imobilului. Si in acest caz, pentru a va recupera cheltuielile de la antreprenor ar fi utila o expertiza tehnica intocmita la data descoperirii viciilor, care sa evidentieze tipul lucrarilor de reparatii si documentele justificative ale cheltuielilor efectuate.


Shutterstock / Model de casa si chei

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri