4 / 6

Rezidentialul, motorul pietei imobiliare?

Rezidentialul ramane unul dintre principalele motoare de dezvoltare pentru piata imobiliara, sustin consultantii DTZ, care apreciaza ca schimbarile care au acum loc din punct de vedere fiscal, dar si reactia sistemului bancar vor impulsiona constructia, dezvoltarea, dar si achizitia de locuinte.


“Piata rezidentiala este una foarte concurentiala. Fata de 2005-2006 este mult mai educata. Sunt multi clienti, dar si dezvoltatori care s-au ‘fript’. Clientul compara mult mai atent si va sanctiona neregulile. El va alege solutia care indeplineste cel mai bun raport calitate-pret. (…) Actualizarea pragului la 100.000 de euro vine destul de tarziu, dar aceasta masura va spori dezvoltarea de proiecte cu produse de o calitate superioara. Este o masura care va aduce produse mai bune in cadrul proiectelor cu un pret mai scazut sau unul mediu”, sustine Mihnea Serbanescu.


Potrivit managerului DTZ, vom asista la o crestere dinamica in piata la inceputul anului 2016, iar acest trend va continua sa creasca si ca urmare a masurilor fiscale care vor fi puse in practica de la inceputul anului viitor, asa cum este cazul scaderii TVA, a cresterii salariilor bugetarilor si a altor decizii care vor aduce avantaje pentru dezvoltatori, dar si pentru posibilii clienti.


In opinia managerului companiei de consultanta DTZ, un client prospecteaza cel putin 6 luni pana cand decide sa isi cumpere o locuinta, un interval in care analizeaza foarte bine optiunile pe care le are la indemana.


“Peste 90% dintre clientii care viziteaza targurile imobiliare vor sa cumpere o noua locuinta, iar in acest caz programul Prima Casa a fost un ‘driver’ esential, o masura guvernamentala foarte bine primita de piata”.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri