4 / 7

Genesis Development: Confortul angajatilor, regula de baza. Care va fi legatura dintre un spatiu de birouri si un hotel de 5 stele

Spatiile de birouri de clasa A devin din ce in ce mai mult legate de conceptul de hospitality, de industria ospitalitatii, considera Liviu Tudor (foto), cel mai mare dezvoltator roman de birouri, care a aratat ca o paralela dintre hotelurile de 3, 4 sau 5 stele si cladirile de birouri moderne va fi trasata din punctul de vedere al confortului angajatiilor, pe care se pune accentul mai mult ca niciodata.


„Utilitatile raman aceleasi, toti proprietarii de birouri pun la dispozitie facilitatile clasice, de la aerul conditionat, la caldura si electricitate. Ceea ce diferentiaza cladirile de birouri este designul interior si felul in care facilitatile din acest domeniu fac timpul petrecut la locul de munca mai placut”, a declarat Liviu Tudor, proprietarul si presedintele Genesis Development.


Antreprenorul roman este de parere ca in momentul de fata competitia dintre companii este tot mai mare pe piata de recrutare si din acest motiv acestea folosesc amenajarea biroului, amplasamentul si toate beneficiile conexe ale sediului ca si avantaje in recrutarea celor mai buni angajati.


„Spatiile de lucru devin tot mai elegante, mai creative si mai confortabile, in conformitate cu varsta majoritatii angajatiilor. Generatia Y a dat tonul in ultimii ani pe piata spatiilor de birouri, fortand atat companiile angajatoare, cat si dezvoltatorii de birouri, sa se adapteze la cerintele lor. Generatia Z, care urmeaza acum, nascuta dupa anii 2000, va fi si mai provocatoare. Designul de calitate va deveni indispensabil interioarelor de lucru”, a mai aratat Liviu Tudor.


Fondatorul Genesis Development sustine ca in anii urmatori accentul va fi pus pe automatizare.


„Implementarea si dezvoltarea sistemelor tip BMS (Building Managamenet Systems) in cladirile de birouri va juca un rol deosebit de important. (...) Una dintre solutiile inovatoare care mi-au atras atentia este incalzirea prin pardoseala care rezolva si aspecte legate de eficientizarea consumului de energie electrica pentru ca incaperea nu mai este incalzita uniform, ci doar acolo unde este nevoie, la nivelul oamenilor, la aproximativ un metru de sol. O alta tehnologie care a inceput sa fie abordata si la noi si va prinde mult elan este iluminatul cladirilor cu sisteme LED, nu doar pentru a eficientiza costurile, ci pentru ca datorita sistemului cu LED poate fi personalizat biroul: spre exemplu, cand un angajat se ridica de la biroul sau, lumina se dimeaza automat si revine la intensitate atunci cand angajatul isi reia locul. La fel si in functie de conditiile meteo, daca este soare sau nu”, a mai precizat seful Genesis Development.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri