3 / 6

3. Energiile verzi alternative folosite pentru imbunatatirea mediului

Migrarea spre solutii de energie verde sau alternativa a devenit principala grija a dezvoltatorilor de proiecte imobiliare in ultimii ani, pe de-o parte datorita normelor care vizeaza ca proiectele sa asigure un anumit consum de energie in urmatorii ani, dar si pentru a se alinia standardelor globale in domeniu, in care se pune accent din ce in ce mai mult pe calitatea vietii si ecologie.


Daca in prezent se pot observa tot mai multe proiecte de case individuale care dispun pe acoperis de panouri fotovoltaice, acest lucru va deveni obigatoriu pentru orice constructie noua incepand cu anul 2020.


Pe langa proiectele individuale, se fac deja progrese semnificative si in ceea ce priveste infrastructura, acolo unde Statele Unite, dar si tari din Europa au implementat tehnologii care vor facilita transportul vehiculelor in viitor.


Franta, una dintre cele mai dezvoltate economii la nivel mondial, a anuntat ca va demara constructia a peste 1.000 km de autostrazi solare in urmatorii cinci ani, fiind unul dintre cele mai ambitioase proiecte de infrastructura din Europa si chiar din intreaga lume.


Potrivit autoritatilor din Hexagon, investitia derulata in constructia soselelor solare ar urma sa asigure energie electrica pentru nu mai putin de 5 milioane de locuitori, echivalentul a circa 8% din totalul populatiei franceze.


Proiectul soselelor solare, denumit Wattaway, este dezvoltat de catre grupul francez Colas, specializat in constructia marilor proiecte de infrastructura.


Cu peste 1 milion de kilometri de sosele in Franta, Wattway este, poate, cel mai ambitios proiect de infrastructura derulat in Europa in ultimii ani.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri